flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коронавірус: профілактика інфікування і поширення

17 березня 2020, 10:02

З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі короновірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні КМУ 11 березня.

Звертаємо увагу громадян відвідувачів суду та учасників процесу, що суд продовжує працювати у звичному режимі та відбувається розгляд справ у визначений день та час.

Одночасно звертаємося з проханням до громадян, якщо у Вас є ознаки гострої респіраторної хвороби – утримайтеся від візиту до суду та не наражайте на небезпеку інших громадян.

Відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Якщо ж Ви бажаєте особисто приймати участь у справі, але не можете прибути до суду з поважних причин – повідомте про це суд по телефону чи електронною поштою. Працівники суду будуть оперативно реєструвати такі повідомлення та передавати головуючому судді у справі.

Одночасно звертаємо увагу, що у кримінальних справах у разі неявки без поважних причин обвинуваченого, свідка, потерпілого, цивільного відповідача, суд може вжити заходів процесуального примусу (застосувати привід чи грошове стягнення)

Будьте здорові та мийте частіше руки!