flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем вишиванки!

18 травня 2023, 12:07

Традиційно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Цього року він припадає на 18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та річницю виходу українських захисників з Азовсталі.

Всі українці відзначають День вишиванки - символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають. Вишиванка – не просте вбрання українців! Це символічна річ для кожного з нас, адже це є святковий одяг! В орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.

Вишиванка мала і має сакральне значення для кожного українця. В її узорах закладений магічний код нації. Ці узори говорять про минуле, вони увібрали у себе події сучасної трагічної історії України і водночас пророчать, виводячи ниткою світлі та яскраві візерунки нашого щасливого майбутнього.

Тажож сьогодні вшановуємо пам’ять про невинних жертв геноциду і молимося за Героїв – захисників України. Ми всі схиляємо голови в пошані перед кожним Захисником і обіймаємо серцем. Молимося за полеглих Воїнів.