flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Витяг про реєстрацію місця проживання можна замовити безоплатно

30 грудня 2021, 14:09

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1364» від 10 листопада 2021 р. № 1313, якою дозволено реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання в е-формі особам, які мають паспорти у формі книжечки, а не лише у формі картки.

Також передбачено, що особа, яка має зареєстроване місце проживання, може замовити витяг з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання (відомості про адресу зареєстрованого місця проживання та дату його реєстрації або відомості про попереднє зареєстроване місце проживання із зазначенням дати його реєстрації для осіб, які станом на дату формування такого витягу не мають зареєстрованого місця проживання). Замовлення та формування витягу з реєстру територіальної громади здійснюється безоплатно. Витяг з реєстру територіальної громади формується засобами Порталу «Дія», зокрема мобільного додатка Порталу «Дія», на підставі відомостей, отриманих шляхом електронної інформаційної взаємодії з єдиної інформаційної системи МВС.

Витяг з реєстру територіальної громади містить таку інформацію: прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, адресу та дату поточного зареєстрованого місця проживання або адресу та дату попереднього зареєстрованого місця проживання для осіб, які на дату формування такого витягу не мають зареєстрованого місця проживання.

Формування витягу з реєстру територіальної громади здійснюється автоматично засобами Порталу «Дія», зокрема мобільного додатка Порталу «Дія», за запитом особи, яка пройшла електронну ідентифікацію та автентифікацію.

Витяг з реєстру територіальної громади формується у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом) відповідно до зазначених вище відомостей та зберігається у кабінеті громадянина на Порталі «Дія» або відображається у мобільному додатку Порталу «Дія».

Джерело:Юридичні новини